Γεωθερμία: Θέρμανση & Ψύξη με Αισθητική Κτιρίου & Αθόρυβη Λειτουργία

Γεωθερμία: Θέρμανση & Ψύξη με Αισθητική Κτιρίου & Αθόρυβη Λειτουργία

Η Γεωθερμία μας προσφέρει θέρμανση/ψύξη καθώς και παραγωγή ΖΝΧ (Ζεστό Νερό Χρήσης) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Γεωθερμικής Αντλίας θερμότητας. Οι Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας χρησιμοποιούν ως πηγή θερμότητας το έδαφος (κλειστά συστήματα) ή υπόγεια ύδατα (ανοικτά συστήματα).

Το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα βρίσκονται στο υπέδαφος και η άντληση της θερμότητας επιτυγχάνεται μέσω του κλειστού βρόγχου Γείωσης, δηλαδή του Γεωεναλλάκτη (κλειστό σύστημα) ή μέσω υπόγειων δικτύων άντλησης υδάτων (ανοικτό σύστημα).

Αισθητική

Το Γεωθερμικό σύστημα δεν διαθέτει κανένα μέρος του εξοπλισμού του εξωτερικά του κτιρίου (π.χ σωλήνες ,καλώδια ,Α/Θ). Έτσι η αισθητική του κτιρίου βελτιώνεται σημαντικά αναδεικνύοντας την αρχιτεκτονική του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι σε ορισμένες εφαρμογές Αντλιών Θερμότητας πηγής Αέρος καλύπτεται η αντλία θερμότητας με ένα κουτί, έτσι ώστε να βελτιωθεί, ως ένα σημείο, η αισθητική του κτιρίου. Παράλληλα μειώνεται δραματικά η απόδοση της Αντλίας καθώς η πηγή της είναι ο αέρας.

Αντλία θερμότητας Αέρος σε κουτί

Διάρκεια ζωής

H διάρκεια ζωής των Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή των Αντλιών Θερμότητας πηγής Αέρος.

Αθόρυβη λειτουργία

Η Γεωθερμική Αντλία θερμότητας δεν διαθέτει ανεμιστήρες έτσι η λειτουργεία της είναι εντελώς αθόρυβη, στα επίπεδα του ψιθύρου.

1.Παράδειγμα εγκατάστασης Γεωθερμικής αντλίας Θερμότητας
2.Παράδειγμα εγκατάστασης Αντλίας θερμότητας Αέρος

Μείνετε ενήμεροι!

Αν θέλετε να σας ενημερώνουμε για επιδοτούμενα προγράμματα και άλλα νέα σχετικά με τη γεωθερμία εγγραφείτε στο newsletter μας.