22 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα της Γης (Γεω-Θερμια)

22 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα της Γης (Γεω-Θερμια)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γης ανακαλύπτουμε τη Γεωθερμία και πιο συγκεκριμένα την Αβαθή Γεωθερμία η οποία αποτελεί την αποδοτικότερη και περιβαλλοντικά καθαρότερη μέθοδο Θέρμανσης-Ψύξης κτιρίων που διατίθενται στον κόσμο σήμερα.

Η Γη έχει την ιδιότητα να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της για τα πρώτα 100 μέτρα βάθος τουλάχιστον. Αυτή η θερμοκρασία ισούται με την μέση ετήσια θερμοκρασία της εκάστοτε περιοχής και δεν επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες (π.χ καύσωνας ή παγετός). Έτσι ένα κτίριο εφαρμόζοντας Γεωθερμία μεταφέρει θερμότητα από το εσωτερικό της Γης την περίοδο του χειμώνα, ενώ κατά την περίοδο του καλοκαιριού απορρίπτει τα θερμικά του φορτία στη Γη.

Με αυτό τον τρόπο η Γη μας προσφέρει τη ζεστασιά της την περίοδο του χειμώνα, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού μας δροσίζει απορροφώντας τη ζέστη του κτιρίου μας!!

Οφείλουμε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε τα όσα μας προσφέρει η Γη και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ζεσταίνουμε και ψύχουμε τα κτίρια μας, επιλέγοντας έναν τρόπο βιώσιμο και με κατεύθυνση προς την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Μείνετε ενήμεροι!

Αν θέλετε να σας ενημερώνουμε για επιδοτούμενα προγράμματα και άλλα νέα σχετικά με τη γεωθερμία εγγραφείτε στο newsletter μας.