Γεωθερμία : Το σύστημα Θέρμανσης-Ψύξης με τη μεγαλύτερη αξία! Γιατί όμως ;

Γεωθερμία : Το σύστημα Θέρμανσης-Ψύξης με τη μεγαλύτερη αξία! Γιατί όμως ;

’’Ό,τι πληρώσεις παίρνεις’’

Το γεωθερμικό σύστημα θεωρείται το κορυφαίο σύστημα θέρμανσης και ψύξης που διατίθεται στον κόσμο τη δεδομένη χρονική συγκυρία.  Το ερώτημα είναι αν αξίζει το κόστος για την εγκατάστασή του. Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε:

Τι είναι αυτό που καθιστά τo γεωθερμικό σύστημα κορυφαίο ;

Είναι λοιπόν τα εξής:

  1. Η εξοικονόμηση: Έως και 75% σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης-ψύξης.
  2. Η διάρκεια ζωής : Διάρκεια ζωής έως 30 χρόνια ( διπλάσια δηλαδή από την αντλία θερμότητας πηγής αέρος). 
  3. Η απόδοση : Πάντα σταθερή έως και 400%.
  4. Κόστος συντήρησης: Δεν απαιτείται συντήρηση.
  5. Περιβαλλοντικό  αποτύπωμα: Σχεδόν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2

Εύκολα συμπεραίνει κανείς λοιπόν ότι το κόστος ενός γεωθερμικού συστήματος είναι ανάλογο της αξίας του και των όσων προσφέρει στο χρήστη του. Επομένως όταν μιλάμε για γεωθερμία και το κόστος  αυτής, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν όλα τα στοιχεία και όχι μόνο το αρχικό κόστος εγκατάστασης. Αν για παράδειγμα κάποιος κάνει τους υπολογισμούς και λάβει υπόψιν τα κόστη εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης με βάση την 15τια τόσο για τη γεωθερμία όσο και για την αντλία θερμότητας πηγής αέρος τότε θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Γεωθερμία κοστίζει λιγότερο. 

Έτσι, με τις τιμές στην ενέργεια να ανεβαίνουν διαρκώς θα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση το κατά πόσο η γεωθερμία θα  μπορούσε να αποτελέσει μία σωστή επιλογή για τη θέρμανση και την ψύξη των κτιρίων μας.

Μείνετε ενήμεροι!

Αν θέλετε να σας ενημερώνουμε για επιδοτούμενα προγράμματα και άλλα νέα σχετικά με τη γεωθερμία εγγραφείτε στο newsletter μας.